Om Skitræning

At komme i form til Skiferien, er en af de bedre måder at undgå skader på.

Skitræning.

Det er selvfølgelig bedst at være i form hele året, men skal man på Skiferie, skal man starte skitræningen ca. 2 måneder før man tager afsted.

Træningen kunne f.eks. starte med små løbe eller traveture. Når man er kommet godt i gang, er det en god ide` at finde nogle trapper at løbe på, det er rigtig god skitræning! Man skal have trænet sine knæ og lårmuskler, en god øvelse til det er, at læne sig op af en mur eller lign. for derefter at lade sig synke ned i knæ, så lårene peger vandret ud fra hofterne.

Husk også, at det ikke kun er derhjemme, man skal træne, det er også meget vigtigt at varme kroppen godt op, før man skal ud på pisten. Man skal varme op ca 10-15 min. før man tager skiene på. Opvarmningen kunne f.eks. være armsving, høje knæløftninger, kuskeslag og englehop..

 

Træningsvideoer

Herunder har vi samlet forskellige skitrænings-videoer, fra YouTube.

 

Nu er der ingen undskyldning for ikke at komme hurtigt i gang med skitræningen.Husk lidt træning er bedre end ingen.. Find selv flere ski-videoer på YouTube..

 

Hvad siger "Profferne"?

Thomas Uhrskov

Læs om hvad TV vært Thomas Uhrskov, mener om skitræning og forberedelse til skiferien..

Træning betaler sig!

Mange skiløbere oplever at blive ramt af ømhed og træthed, mange oplever også større eller mindre styrt, og det kan være fordi, skifærdighederne måske ikke helt står mål med ski-ambitionerne. Det betyder jo desværre at nogle kommer mere eller mindre alvorligt til skade, hvert år.
Men ved at være veltrænet er der ingen tvivl om at skiformen og skiløbet kan markant forbedres. Det betyder flere og sjovere skidage, og risikoen for uheld og skader på skiferien, nedsættes!

 

Anja Boldbjerg

Læs om hvad freestyler Anja Boldbjerg, mener om skitræning og skifitness til skiferien.